yangın kapısı Üzerinde Buzz söylenti
Wiki Article
Yangın direnci: Ivedili çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanların emin tahliyesini esenlamalıdır.
şu demek oluyor ki, çizgi fark şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını mâni olmak ciğerin mutasavverken, acil çıkış kapısı yalnızca hızlı ve güvenli boşaltma muhtevain kullanılan bir kapıdır.
Başkaca, ivedili çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, yakışır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Web sitesine giriş yaptığım andan mirlayarak, bu sayfadaki formu kullanmam da dahil ayrılmamla son bulan proseste, Tavzih Metninde detaylı olarak bahsedilen verilerin işçiliklendiği konusunda bilgilendirildiğimi ve bu kapsamda Bayrakcı Mühür tarafından gerçekleştirilecek bilgi el işi sürecine ayan rızamın olduğunu ikrar, beyan ve taahhüt ederim. Bilgileriniz allıkındı. Teşekkür Ederiz.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında safi olarak belirtilmiştir. Bütün detayların bulunduğu standartlar çizelgesine bakarak yangın merdiveni yapım eylemek ve montajını icra etmek binaların yangından korunması sinein elzemdir.
Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit takılamaz. Bazı binalar kullanım saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek üzere yangın bapları kilitlenebilmektedir.
Yangın takkadak insanoğluın güvenli bir şekilde boşaltma edilmesi muhtevain yangın bapsı son kadar ciddi bir öneme sahiptir.
Yangın Çıkış Kapısı Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşatır bu tür bapların en büyük yararı yaman sızdırmaması ve mukannen derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.
Binalarda sınırlı standartlarda ülke alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları kucakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı şeşnda toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin asgari boyutları, hamule taşıma kapasiteleri ve mukteza yangına peklik dereceleri dahil başlamak üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini genel olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini belirtir ve binanın bütün katlarından ve alanlarından kolayca erişilebilir olmalarını sağlar.
Yangın kapısı, yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.
Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde tek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran elan azca tercih edilmesinin nedeni insanoğluın inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri yahut abra kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.
Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı ekseriyetle 60 dakika, B dershaneı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın bapsı seçer, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.